Ontdek al het moois van het kleinste stadje Durbuy

Het toeristenbureau van Durbuy is een mooi startpunt voor een ontdekkingswandeling in Durbuy. Vanuit hier worden regelmatig historische en gastronomische wandelingen door de oude stad georganiseerd. De begeleiding van een gids maakt dat je zorgeloos door het oude centrum slentert. 

Je hoeft alleen maar te letten op al het moois om je heen en je weet dat je de meest interessante locaties ziet. Een proeverij bij een lokale producent en handelaar is een leuke afwisseling. Maar natuurlijk kun je Durbuy ook heel goed zelf verkennen.

HET OUDE DURBUY

Durbuy ligt mooi genesteld in een van de bochten van de rivier de Ourthe. Dankzij de vele middeleeuwse bouwwerken is het stadje een charmante en romantische plek. Durbuy is een fantastische en populaire bestemming in de Belgische Ardennen door de geplaveide, kronkelige straatjes langs robuuste woningen en het kasteel dat statig op een rots ligt.

ANTICLINAAL – DE ROTS VAN OMALIUS

Deze enorme rots in het hart van de stad bepaalt deels het gezicht van Durbuy. Het kalkstenen massief, dat ook “Falize-rots” wordt genoemd, bestaat uit verschillende geologische aardlagen. Bijzonder als je je bedenkt dat de rots meer dan driehonderd miljoen jaar oud is! De rots komt mooi uit door de waterpartij, watervallen en aangepaste verlichting.

VORMSNOEIPARK LES TOPIAIRES

Aan de Ourthe-rivier ligt het unieke park Les Topiaires. Je ziet er bomen en struiken die in diverse vormen zijn gesnoeid. Zeemeerminnen, olifanten en zelfs krokodillen zijn te herkennen in ‘het groen’. Vanaf het caféterras heb je een prachtig uitzicht op de stad.