Grotten zijn het geheim van de Ardennen

Grotten en Ardennen dat zijn twee woorden die eigenlijk altijd in eenadem genoemd worden.

Grotten zijn een van de mooiste geheimen van de Belgische Ardennen. Enkele tips die een bezoek meer dan waard zijn:

    • Grotten van Dinant : “La Merveilleuse” is één van de parels van onderaards België. Vanaf de eerste meters wordt je verrast door een geheimzinnig universum dat bestaat uit stalactieten en stalagmieten…
    • De grotten van Han hebben de bezoekers veel te bieden. Zo kun je de grot ingaan met een onderd jaar oude tram, zijn er rondleidingen in verschillende talen, is er een klank-en lichtspel en de uitgang is over loopbruggen via de onderaardse rivier. Voor de kinderen is er ook nog speelgelegenheid, een kinderboerderij en een wildpark. De Grotten van Han hebben als attractie veel meer te bieden dan alleen een grot en daardoor erg geschikt voor families met kinderen.
    • De Grotten van Hotton zijn ook bijzonder mooi. Hier hoor je het geluid van het beekje de Isbelle dat zich 35 meter naar beneden stort om vervolgens 400 eter verder in een steengroeve weer te voorschijn te komen. Er is ook een speelplein voor de jonge kinderen.
    • De Grot van Remouchamps wordt sinds 1828 door toeristen bezocht. De harshoudende fakkels die destijds gebruikt werden, moeten maar een vage indruk nagelaten hebben, in vergelijking met de pracht dat nu in de grotten te zien is, dankzij de moderne verlichting. Hierdoor hangt er een bijzondere mysterieuse sfeer.