Dinant aan de Maas

Dinant ligt zo’n 30 kilometer ten zuiden van Namen. Dinant ligt ingeklemd tussen de Maas en de rotsachtige bergen en is met de karakteristieke bolvormige kerktoren zonder twijfel een van de mooiste silhouetten langs de Maas. Het is een mooi stadje met veel winkeltjes en terrasjes, vooral langs de rivier. Prachtig zicht op de stad en de kasteeltjes in de omgeving heeft u vanaf de grote citadel.

Streekspecialiteiten

De huizen staan dicht tegen elkaar aan de oevers van de Maas. De belangrijkste winkelstraat is de Rue En-Rhée. Er is van alles te vinden, souvenirs, lekkernijen, speciale hammetjes, Belgisch bier, het typerende koper- en tinwerk van Dinant en natuurlijk de zoete specialiteit van Dinant: de couque de Dinant. Deze platte koek van meel en pure honing wordt in vele vormen en maten gemaakt.

Citadel

Vanaf de vesting (Citadel) kunt u met de kabelbaan naar beneden om vervolgens een van de grootste en mooiste kerken van de Ardennen te bezichtigen. Een bezoek aan het stadshart van Dinant is ook zeker de moeite waard met al zijn gezellige terrasjes en authentieke winkeltjes biedt Dinant een leuke dag besteding.

Meer informatie www.dinant-tourisme.com